Maailman pohjoisin gini tulee Suomesta

Alkuvuodesta tehdyn yrityskaupan myötä Sangen sai haltuunsa perinteikkään katajapohjaisen viinan tuotannon resepteineen.

– Vanha resepti antoi hyvän pohjan tuotteen jatkokehittelylle, ja kirkkaasta katajaviinasta oli verrattain lyhyt matka erinomaiseksi giniksi, kertoo Sangenin markkinoinnista vastaava Jami Teirikari. – Uusi gini suunniteltiin nykypäivän makutottumuksiin, ja pyrkimys on nousta kansainvälisille markkinoille maailman pohjoisimpana gininä. Pohjoisen eksotiikka tuntuu purevan maailmalla, mutta pelkän Lappi-leiman iskeminen tuotteisiin ei takaa menestystä. Sangenin toistaiseksi nimetön gini valmistetaan pohjoisen puhtaaseen pohjaveteen, ja myös raaka-aineet tulevat Pohjois-Suomesta. Monissa asioissa menemme sieltä missä aita on korkein, mutta se on Sangenin erottautumiskeino, toteaa Teirikari.

– Giniä on valmistettu alunperin lääkkeeksi, joten katajan ja yrttien pitoisuuksilla on ollut oma merkityksensä. Nykypäivän ginissä maistuu usein kiire. Uuttamiseen pitää käyttää riittävästi aikaa, jolloin juoman maku on syvempi ja halutut aromit saadaan tislattua tuotteeseen, kertoo Sangenin tuotekehityksestä vastaava Jaakko Pellinen.

Sangen Oy:n gini on tulossa markkinoille porrastetusti vuoden 2016 aikana. Juomatoimitukset Pohjois-Suomen laskettelukeskuksiin ja ravintoloihin alkavat kevään aikana.

Lisätietoa aiheesta:

Jami Teirikari, markkinointijohtaja
Puh. 040-9030645 / jami.teirikari@sangen.fi

Jaakko Pellinen, laboratorio & tuotekehitys
Puh. 050-5916109 / jaakko.pellinen@sangen.fi